Свински пържоли с бяло вино и чесън
Ако имате малко време, а искате да направите вкусна вечеря за цялото семейство, сте попаднали на точната рецепта. Представените продукти са за 4 пържоли, а приготвянето ще ви отнеме не повече от 40 минути. Всяка порция съдържа под 300 калории и цели 23 грама протеини.
Необходими съставки:
- 4 свински пържоли.
- 1/2 ч.ч. сухо бяло вино.
- 4 с.л. краве масло.
- 2 скилидки чесън, смлени.
- 1/2 ч.л. сушен розмарин.
- 1 ч.л. сол.
- 1 щипка черен пипер.
Начин на приготвяне:
Вземете голям тиган и в него сложете кравето масло. Оставете го на среднозагрят котлон, докато се стопи напълно. Запържете пържолите в маслото, за да придобият златисто-кафяв цвят. Изсипете бялото вино в тигана. Добавете розмарина, чесъна, солта и черния пипер. Оставете да къкри (без да покривате тигана) за около 20 минути или докато пържолите станат крехки. Сервирайте в чиния и залейте със соса от тигана. Подходящо питие към пържолите е бялото вино. Приятен апетит и наздраве!
Източник: allrecipes.com