Свински пържоли с гъби
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Пържола с гъби винаги е добра комбинация. А когато се приготвя лесно, още по-добре! Предлагаме ви рецепта за свински пържолки с гъби, от които ще ви се прииска да си хапнете допълнителна порция.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли (може с кост или без).
- Сол и черен пипер на вкус.
- 1 щипка чеснова сол (по желание).
- 1 глава нарязан лук.
- 250 грама нарязани пресни гъби.
- Готварска сметана или гъбен бульон.
Начин на приготвяне: Подправете свинските пържоли със сол, черен пипер и евентуално чесновата сол. В голям тиган запържете пържоилте до кафяво на средновисока температура. Добавете лука и гъбите, и сотирайте в продължение на една минута. Покрийте тигана и намалете температурата, като добавяте сметаната (гъбения бульон). Гответе още 20 минути.
Да ви е вкусно!