Вкусни пълнени картофи с поръска от бекон
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Картофите са нещо, обичано от почти всички. А какво ще кажете, ако тези вкусни зеленчуци са пълни с ароматно сирене и бекон? Рецептата, която Ви предлагаме, не е просто ужасно вкусна, но и ще впечатли гостите Ви с приятния си и оригинален вид.
Необходими продукти (за 1 порция):
- 2 средни или 1 голям картоф, добре измит и подсушен.
- 4 супени лъжици масло, студено, нарязано на много тънко и съхранявано във фризера, докато стане готово за използване.
- 100 грама пушена гауда, нарязана на тънки правоъгълничета и съхранявана във фризера, докато стане готова за използване.
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан розмарин.
- 2 супени лъжици зехтин.
- 2 супени лъжици сметана.
- 1/4 чаша настърган чедър (или кашкавал).
- 2 парчета бекон.
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200°С и подгответе тава, постлана с алуминиево фолио.
- Направете прорези на картофа (така че да изглежда като ветрило), но без да режете до долу.
- Сложете между резените парчетата масло и гауда, като ги редувате.
- Поръсете със ситно нарязания розмарин и зехтина.
- Печете в продължение на 45 минути.
- Извадете от фурната и сложете отгоре сметаната, поръсете с бекона и малко настъргано сирене (или кашкавал) и печете още 15 минути.
- Ястието се поднася горещо.
Да ви е вкусно!