Пилешка супа
Имате останало пилешко месо от предното готвене? Може да го включите в тази лесна и бърза рецепта за пилешка супа и да получите страхотно предястие. Продуктите са за 6 порции, а приготвянето ще ви отнеме не повече от час. Всяка порция съдържа около 300 калории и е изключително богата на протеини и фибри.
Необходими съставки:
- 450 гр. готвено пилешко месо, нарязано на малки парчета.
- 1.2 л пилешки бульон.
- 55 гр. краве масло.
- 25 гр. брашно.
- 2 глави лук.
- 2 стръка целина.
- 2 моркова.
- 1 с.л. свеж магданоз.
- сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Нарежете на дребно лука, целината, морковите и магданоза. Изсипете кравето масло в тенджера и го сложете на средно загрят котлон. След като се стопи, прибавете към него зеленчуците и запържете, докато поомекнат. Изсипете брашното и запържете за още две минути. След това изсипете пилешкия бульон и изчакайте докато сместа кипне, като през това време разбърквате добре. Подправете със сол и черен пипер. Намалете температурата на котлона и оставете да къкри за около 10 минути (или докато зеленчуците омекнат добре). Добавете пилешкото месо и гответе още няколко минути. Поръсете с магданоза и сервирайте. Приятен апетит!
Източник: BBC Food