Свински наденички със зеле
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Лято е и вероятно не ви се приготвят сложни ястия. Затова ви предлагаме едно лесно ястие с малко продукти, което обаче ще се радва на интерес от цялото ви семейство.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици безсолно масло.
- 1 кг пресни свински наденички.
- 1 голяма зелка (около 2 кг), нарязана на едри парчета.
- Прясно смлян черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне:
- 1 стъпка: Загрейте фурната на 150 градуса и междувременно заврете голяма тенджера с подсолена вода и намажете с маслото тавичка. Обелете наденичките и накъсайте на парченца.
- 2 стъпка: Поставете зелето във врящата вода, покрийте и оставете да се вари в продължение на 3 минути. Прецедете зелето в гевгир и изстудете със студена вода.
- 3 стъпка: Сложете около 1/3 от зелето в намаслената тавичка и покрийте с половината от накъсаните наденички. Поръсете със сол и черен пипер и сложете малко от маслото. Повторете, завършете със слой зеле и масло.
- 4 стъпка: Покрийте ястието с алуминиево фолио и гответе 2 часа, докато зелето омекне и се запече и докато соковете се изпарят.
Да ви е вкусно!