Ябълков чипс с канела
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Ако у дома сте натрупали хубави пресни ябълки, но не Ви се приготвя калоричен пай или баница, Ви предлагаме една рецепта за лесен чипс от ябълки. По този начин можете да превърнете останалите ябълки в една проста и удовлетворяваща закуска, която няма калориите от вафличките и сладкишите, а също и от обикновения чипс.
Необходими продукти
- 2 супени лъжици захар.
- 1 супена лъжица канела на прах.
- 4 ябълки.
Начин на приготвяне
- Премахнете сърцевината и семките на ябълките и ги нарежете на тънки кръгове (може да използвате ренде, за да станат равномерни и тънки кръгчета).
- В отделна купа разбъркайте захарта и канелата, след което добавете ябълковите рингчета и ги разбъркайте добре, за да се овкусят.
- Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги сложете в предварително загрята фурна, докато станат кафяви и хрупкави.
- Вече си имате вкусна закуска, която да замени солените и калорични картофени чипсове и бисквитки.
Да Ви е вкусно!