Вкусно пилешко с лимон и маслини
В летните жеги е добре да избягвате консумацията на мазно месо и да се ориентирате към по-леки и свежи ястия. Предлагаме ви рецепта за пилешко с лимон и маслини, от което ще си оближете пръстите. Освен вкусно, то и е много лесно за приготвяне.
Необходими продукти:
- 1-1,3 кг. парчета пиле (с кожа и кости).
- Сол и черен пипер (на вкус).
- 2 чаени лъжички зехтин.
- 1 лимон, наряза на тънко.
- Половин чаша костилка маслини Каламата.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 200°С. Подправете пилето с ½ чаена лъжичка сол и ¼ чаена лъжичка черен пипер. Загрейте зехтина в голям тиган на средновисока температура. Сложете част от пилешкото в него и гответе до златисто кафяво, от 5 до 6 минути от всяка страна. Не изсипвайте всичкото месо наведнъж, за да може да се сготви равномерно. Прехвърлете пилето в тава с хартия за печене и печете 15-20 минути. През това време в тигана добавете лимоновите резенчета и гответе до златисто, по 1-2 минути от всяка страна. Добавете и маслините и след това сервирайте заедно с пилешките късове.
Да ви е вкусно!