Картофена запеканка с манатарки
Картофите и гъбите са сред най-обичаните храни по света. Почти няма човек, който да не обича тези храни, а сега си представете комбинация от двете! Запеканка с картофи и гъби е сред най-вкусните неща в италианската кухня и се отличава с уникален аромат, въпреки че съдържа само няколко съставки.
Необходими продукти:
- 500 грама картофи.
- 400 грама манатарки.
- 3 стръка розмарин.
- 1 скилидка чесън зехтин екстра върджин.
- сол.
- черен пипер.
- 100 милилитра мляко.
- 20 грама пармезан.
Начин на приготвяне:
1) Измийте и обелете картофите, след което ги нарежете на тънки шайби.
2) Почистете гъбите, измийте ги и след това също ги нарежете.
3) Накълцайте листата на розмарина и обелете чесъна, след което го накълцайте на ситно.
4) Вземете кръгла тава (около 22 см в диаметър и я покрийте с пергаментова хартия, върху която изсипете малко зехтин.
5) Започнете да редите слоеве гъби и картофи, като добавяте малко сол, черен пипер, чесън и розмарин след всеки слой.
6) Накрая завършете с картофи, изсипете млякото и завършете със ситно нарязания пармезан.
7) Печете за около час на 200 градуса.
Да ви е вкусно!