Паеля с пилешко месо и скариди
Паелята е традиционно ястие от испанската кухня, произлизащо от Валенсия. Традиционните съставки са ориз, месо и зеленчуци. Тук правим рецептата по-вкусна и ароматна, като използваме пилешко, скариди, чушки и много ароматни подправки. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме около 20 минути. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 350 грама пилешки гърди, нарязани на дребно
- 200 грама готвени скариди
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 зелена чушка, нарязана на ситно
- 2 чаени чаши сварен кафяв ориз
- 1 консерва (400 грама) домати
- 1 глава лук, накълцана
- 2 смлени скилидки чесън
- 3/4 чаена чаша замразен грах
- 1 чаена лъжица риган
- 1/2 чаена лъжица паприка
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена лъжица червен пипер
- 1/8 чаена лъжица шафран
- 4 чаени лъжици масло от рапица
Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте половината от олиото. Запържете пилешкото за 2-3 минути, докато вече не е розово. Извадете от тигана и оставете настрана. Изсипете останалото олио в тигана. Добавете чушките, лука и чесъна. Запържете и разбърквайте, докато зеленчуците поомекнат. Изсипете неотцедените домати, граха и всички подправки и разбъркайте. Изчакайте докато кипне и намалете температурата. Покрийте тигана и оставете да къкри за 5 минути. Изсипете кафявия ориз, скаридите и пилешкото. Гответе и разбърквайте 1-2 минути. Поднесете готовото ястие, докато е топло, Приятен апетит!
Източник: diabeticlivingonline.com