Свинско месо с гъби на тиган
Ако в забързаното ежедневие често не ви остава време за приготвяне на вечеря, ви предлагаме лесна и вкусна рецепта със свинско месо. За нея няма да ви е нужно много време, но пък резултатът ще надмине очакванията ви.
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо (най-добре от филе).
- 1 супена лъжица брашно.
- 2 чаени лъжички изсушен розмарин.
- 3-4 супени лъжици зехтин.
- 250 грама нарязани печурки.
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно.
- 300 милилитра зеленчуков бульон.
Начин на приготвяне: Нарежете месото диагонално на дълги парчета. Поръсете го с брашното и розмарина, добавете малко сол и черен пипер и разбъркайте добре, за да се овкуси. Загрейте малко зехтин в голям широк тиган. Добавете късчетата свинско месо и запържете за около 3-4 минути от всички страни, след което го извадете от тигана. Загрейте още малко зехтин в тигана и добавете гъбите. Пържете за около 2 минути, докато поомекнат. Поръсете с чесъна и върнете в тигана свинското месо. Добавете зеленчуковия бульон, разбъркайте и оставете ястието да заври. След това оставете да къкри в продължение на 5 минути или докато месото се свари.
Да ви е вкусно!