Спанак с нахут и домати
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Предлагаме ви една идея за засищащо предястие. Заредете се с енергия, протеини и желязо - благодарение на спанака, нахута и доматите. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще отнеме около 30 минути. Да започваме!
Необходими продукти
- 2 глави лук, накълцани
- 3 смлени скилидки чесън
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 чаени чаши сварен нахут
- 1 1⁄2 чаена чаша нарязани на ситно домати
- 1 чаена лъжица паприка
- 1 чаена лъжица риган
- 1 пакет (300 грама) спанак, нарязан на ситно
- сока на 1 лимон
- червен пипер люспи - на вкус
Начин на приготвяне
Изсипете зехтина в тенджера и го загрейте на средно висока температира. Запържете вътре лука и чесъна, докато потъмнеят и поомекнат. Добавете нахута, доматите, червения пипер, ригана и паприката. Разбъркайте добре. Покрийте тигана и оставете да къкри за около 20 минути, разбърквайте от време на време. Добавете спанака и гответе още 5-6 минути. Изсипете лимоновия сок и поръсете със сол и черен пипер. Свалете от котлона и поднесете топло. Приятен апетит!
Източник: food.com