Лесен кейк с орехи и канела
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Не всеки добър десерт изисква дълга подготовка и печене. Тази рецепта е доказателство - само за 30 минути ще имате 10 порции вкусен кейк, с който ще зарадвате всички у дома. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 2 чаени чаши брашно
- 1 1⁄4чаена чаша бяла захар
- 1 1⁄4чаена чаша прясно мляко
- 1-2 чаени лъжици ванилия
- 3 чаени лъжици бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 яйце (по желание)
За топинга:
- 1⁄2 чаена чаша кафява захар
- 1-2 чаени лъжици канела
- 1⁄4 чаена чаша разтопено краве масло
- малко натрошени орехи
Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната до 180 градуса и намазнете голяма тава за печене. Вземете голяма купа и в нея изсипете брашното, бялата захар, млякото и ванилията. Разбийте яйцето, ако ще използвате, и добавете щипка сол. Разбъркайте всички съставки, докато се получи хомогенна смес. Изсипете готовата смес в тавата. Разпределете отгоре кафявата захар, орехите и канелата. Поръсете с разтопеното масло. Печете около 25 минути в предварително загрятата фурна. Да ви е сладко!
Източник: food.com