Салата Капрезе с три вида боб
Капрезе е традиционна италианска салата с домати, моцарела и босилек. Тук разнообразяваме рецептата, като добавяме три вида боб и дресинг. Приготвянето на ще ви отнеме само 20 минути, а съставките са за 6 порции. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 250 грама зелен фасул, нарязан на 3-сантиметрови парчета
- 1 консерва (400 грама) червен боб, отцеден
- 1 консерва (400 грама) дребен бял боб, отцеден
- 1 чаена чаша листа от босилек
- 500 грама домати, нарязани на дребно
- 250 грама сирене моцарела, нарязано на кубчета
За дресинга:
- 1/3 чаена чаша балсамов оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена чаша зехтин Extra Virgin
Начин на приготвяне
За да приготвите дресинга, вземете малка купа и в нея изсипете оцета, горчицата, солта и черния пипер. Докато разбърквате, добавете зехтина на тънка струйка. Оставете готовия дресинг настрана. Сложете вода в средно голяма тенджера и я загрейте, докато кипне. Изсипете вътре зеления фасул. Варете го 4-5 минути, докато поомекне. Накъсайте листата от босилек на дребни парчета и ги сложете в голяма купа. Добавете доматите, сиренето и трите вида боб. Добавете дресинга и разклатете купата, за да се покрият добре съставките. Приятен апетит!
Източник: familycircle.com