Пилешки гърди с паста и грах
Пилешко, паста, спанак, грах, гъби... Тази рецепта съчетава много съставки, а резултатът е вкусно ястие, богато на протеини. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще отнеме само 25 минути. Нека на губим повече време!
Необходими продукти
- 450 грама пилешки гърди, нарязани на едри хапки.
- 1 пакет (450 грама) паста капелини.
- 1 пакет (300 грама) замразен грах.
- 200 грама свеж спанак.
- 1 чаена чаша гъби, нарязани на тънко.
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене Пармезан.
- 1 1/2 чаена чаша вода.
- 1 супена лъжица зехтин.
- 3-4 супени лъжици бяло вино.
- 2 супени лъжици чесън на прах.
- 1 чаена лъжица подправка за пилешко.
- 1/2 чаена лъжица черен пипер.
Начин на приготвяне
Сложете зехтина в голям тиган и го загрейте на средна температура. Добавете месото и поръсете с подправката за пилешко и черния пипер. Гответе и разбърквайте 6-7 минути, докато пилешкото леко потъмнее. Изсипете водата в тигана и изчакайте, докато започне да къкри. Добавете пастата, граха и гъбите. Разбъркайте. Гответе докато пастата поомекне, около 4-5 минути. Изсипете бялото вино и чесъна на прах. Добавете спанака и разбърквайте 1-2 минути, докато се свие. Свалете от котлона и разпределете в дълбоки чинии. Поръсете всяка порция с настърганото сирене. Поднесете топло. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com