Макарони със сос от сирене и шалот


Макароните са от онези храни, които са обичани от малки и големи и винаги е добра идея да бъдат сготвени. Дали за закуска, дали за обяд и вечеря - стотиците рецепти дават голямо разнообразие и възможност за избор според всеки вкус. Ако обичате макаронените изделия, то може да добавите тази рецепта към любимите си ястия с паста, защото тя със сигурност ще се превърне в такова.
Необходими продукти:
- 400 грама макарони (но можете да използвате и друг вид паста).
- 375 милилитра кондензирано мляко.
- 150 грама топено сирене или сирене чедър.
- 3 големи глави шалот, почистени и тънко нарязани.
- Сол и черен пипер - на вкус.
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Сварете макароните в голяма тенджера подсолена вряща вода според посочените на пакета указания.
Стъпка 2: Междувременно смесете в голям тиган или тенджера (добре е да са с незалепващо покритие) кондензираното мляко и чедъра и го поставете на среден огън. Бъркайте в продължение на 3-4 минути или докато се стопи сиренето и сместа стане гладка и пухкава. Подправете със сол и черен пипер. Добавете лука и варете още 2-3 минути при постоянно бъркане.
Стъпка 3: Отцедете пастата и я върнете в тенджерата. След това я залейте със соса и разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Подправете с черен пипер.
Вашето ястие е готово! Да ви е вкусно!