Салата с черен боб и кускус
Черният боб произхожда от Южна Америка, но днес е разпространен по целия свят. Използва се все по-често като заместител на белия си "роднина" в много ястия. Тук го включваме в една засищаща и вкусна салата с кускус, царевица, чушки, зелен лук и какво ли още не... Съставките са за 10 порции, а приготвянето ще отнеме само 15 минути. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 1 чаена чаша кускус
- 2 консерви (400 грама) черен боб, отцеден
- 1 1⁄4 чаена чаша пилешки бульон
- 3 супени лъжици зехтин Extra Virgin
- 2 супени лъжици свеж сок от лайм
- 1 чаена лъжица винен оцет
- 1⁄2 чаена лъжица кимион
- 5-6 стръка зелен лук, накълцани
- 1 червена чушка, почистена и нарязана на ситно
- 1⁄4 чаена чаша накълцан свеж кориандър
- 1 чаена чаша царевични зърна
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Изсипете бульона в тенджера и го изчакайте да заври. Изсипете вътре кускуса, покрийте съда и свалете от котлона. Оставете да престои за 5-6 минути. В голяма купа смесете зехтина, сока от лайм, оцета и кимиона. Добавете зеления лук, чушката, кориандъра царевицата и черния боб. Разклатете, за да се покрият добре зеленчуците. Разбъркайте кускуса и разбийте бучките, ако са се образували такива. Изсипете го в купата и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер. Приятен апетит!
Източник: food.com