Безмесна мусака с извара и праз
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Мусаката е едно от най-обичаните ястия в България. Традиционната включва кайма и картофи, но сега ще ви предложим един по-нетрадиционен, но не по-малко вкусен прочит, от който ще си оближете пръстите. Рецептата не съдържа месо, което я прави подходяща и за вегетарианци.
Необходими продукти:
- 6 стръка праз.
- 100 грама кашкавал.
- 2 домата.
- 500 грама извара.
- 3 супени лъжици олио.
- Сол, черен пипер, магданоз и копър (на вкус).
За заливката:
- 4 супени лъжици брашно.
- 2 яйца.
- 1 чаена чаша прясно мляко.
Начин на приготвяне: Нарежете на ситно праза и доматите, след което ги задушете в мазнината. Прибавете изварата, както и нарязаните магданоз и копър, както и солта и черния пипер. Прехвърлете цялата смес в тава. Разбийте брашното, яйцата и млякото и залейте сместа в тавата, а за финал поръсете с настъргания кашкавал и печете около 20-25 минути в загрята на 160 градуса фурна.
Да ви е вкусно!