Ананас на скара с мед и канела
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
За любителите на сладкото винаги е трудно да устоят на изкушенията и да съумеят да се придържат към по-здравословен хранителен режим. Затова Ви предлагаме една любопитна рецепта за десерт, от която няма да пострада талията ви. Ананас на скара с мед и канела е една наистина здравословна алтернатива и оригинален начин да се насладите на екзотични плодове след хранене. Приготвянето не е трудно, а ще създадете един сладък кулинарен шедьовър, който е и много изискан.
Необходими продукти:
- 4 големи резена ананас.
- 4 чаени лъжички мед канела на прах.
- 4 чаени лъжички кафява захар.
- 4 листенца мента.
Начин на приготвяне:
- Почистете добре и нарежете ананаса на филийки с дебелина от около 2 см.
- Подредете парчетата върху тиган-скара и печете няколко минутки от двете страни, оставяйки ги на огъня в продължение на най-малко 10-12 минути на невисока температура.
- След това ги отстранете от огъня и ги поставете върху чиния за сервиране, поръсете всеки резен с по една чаена лъжичка кафява захар, а след това залейте с по една лъжичка мед.
- За финал поръсете малко канела върху всяко ананасово парче и сервирайте още топли и с украса от листенцата мента.
Да ви е вкусно!