Омега мастни киселини
Омега мастните киселини са важни за здравето на сърцето, мозъка и кожата. Те помагат за подобряване на паметта и концентрацията, регулиране на холестерола и кръвното налягане, поддържане на хидратацията и еластичността на кожата. Омега мастните киселини са също така необходими за развитието на нервната система и очите на децата.
САНАВИТА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 500 мг 60 броя / PALADIN PHARMA SANIVITA OMEGA 3 BLUE FISH
БЕКУТАН КИДС ВИТС МУЛТИОМЕГА 3 сироп 250 мл / ALKALOID BECUTAN KIDS VITS MULTIOMEGA 3
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3-6-9 софтгел капсули 1200 мг. 200 броя / HAYA LABS OMEGA 3-6-9
ДОКТОР'С БЕСТ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг. 120 броя / DOCTOR'S BEST PURIFIED AND CLEAR OMEGA 3 FISH OIL
ЕФА МЕГА БЛЕНД капсули 1350 мг. 90 броя / NATURE'S WAY EFA BLEND MEGA
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг. 100 броя / HAYA LABS OMEGA 3-6-9
ХАЯ ЛАБС ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ дражета 1250 мг. 90 броя / HAYA LABS ESSENTIAL FATTY ACIDS
Съществуват три основни вида: омега-3, омега-6 и омега-9. Омега-3 и омега-6 са съществени мастни киселини, което означава, че тялото не може да ги произвежда само и трябва да ги получава от храната или хранителните добавки. Омега-9 е незаменима мастна киселина, което означава, че тялото може да я синтезира от други мастни киселини, но все пак е добре да я включваме в храненето си.
Най-добрите източници на омега мастни киселини в храната са рибата (особено сьомгата, скумрията, херинга, паламуда и рибено масло), орехите (особено лешниците, бадемите и орехите), семената (особено лененото семе, чия и конопено семе), зехтина, авокадото и соевото масло. Много хора не могат да консумират достатъчно омега мастни киселини от храната. Някои от тези причини са:
- Недостатъчно разнообразие или количество на рибата в менюто
- Алергии или нетолерантност към рибата или други продукти
- Вегетарианско или веганско хранене
- Тежки диети
- Генетични фактори, които влияят на способността на тялото да използва омега мастни киселини
Затова, за много хора е препоръчително да приемат хранителна добавка с омега мастни киселини, за да осигурят оптималното количество и баланс на тези жизненоважни нутриенти. Но как да изберем най-добрата хранителна добавка?
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор:
Обърнете внимание на дозировката и съотношението на омега-3, омега-6 и омега-9 в добавката. Като общо правило, трябва да приемате около 1-2 грама омега-3 на ден, като се стремите към съотношение 2:1 или 3:1 между омега-3 и омега-6. Омега-9 може да приемате до 10 грама на ден, но не е задължително.
Избирайте добавки с високо качество и чистота, които са тествани за съдържание на тежки метали, пестициди, оксидация и други замърсители. Предпочитайте добавки, които са произведени от добре познати и утвърдени производители, които имат сертификати за добри производствени практики (GMP) и трета страна за контрол на качеството.
Избирайте добавки, които са подходящи за вашия начин на хранене и лични предпочитания. Ако сте вегетарианец или веган, избирайте добавки, които са направени от растителни източници на омега мастни киселини, като ленено семе, чия или коноп. Ако имате алергии или нетолерантност към рибата или други продукти, избирайте добавки, които са хипоалергенни и не съдържат глутен, лактоза, соя или други алергени.
Сравнявайте цените и стойността на различните добавки с омега мастни киселини. Не избирайте най-евтината добавка, тъй като тя може да е с ниско качество или да не съдържа достатъчно омега мастни киселини. Но не избирайте и най-скъпата добавка, тъй като тя може да е прекалено дозирана или да има излишни съставки. Намерете добавката, която ви предлага най-доброто съотношение между цена и качество.
Drugstore.bg има грижата да предлага най-добрите хранителни добавки с омега мастни киселини на пазара .
Отзиви
Виж всичкиБърза и ефикасна доставка. Много благодаря, имах нужда.
Познавам и ползвам този продукт отдавна и съм много доволен!
Здравейте,
Трябва да минете консултация с лекуващ лекар. Приемът на хранителната добавка с вечерна иглика, не следва да повлияе негативно на организма.