Свински пържоли с бира и ароматни билки
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Свинското месо е едно от най-популярните и обичани видове месо по цял свят. То дава много възможности за приготвяне, а вкусът му се съчетава добре с различни продукти. Представяме Ви рецепта за пържоли с бира и билки, която е изключително лесна за приготвяне, освен това е много вкусна и ще впечатли всички. За направата ѝ не са Ви необходими много продукти, но пък вкусът е богат и наситен.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли.
- 100 милилитра бира.
- 40 грама студено пресован зехтин.
- 40 грама масло.
- 3-4 скилидки чесън.
- 1 стрък розмарин.
- 2 стръка мащерка.
- Кората на половин лимон.
- Сол на вкус.
Начин на приготвяне:
- За да приготвите пържолите, първо почистете и накълцайте чесъна, билките и лимоновата кора.
- Подредете котлетите върху дъска за рязане и ги овкусете сол и черен пипер от всяка страна.
- Загрейте мазнината в тиган и гответе месото в продължение на 5-6 минути от всяка страна.
- Сложете настрана котлетите и в същия тиган добавете маслото, нарязаните на ситно билки и бирата.
- Оставете за една минута, като разбърквате добре, след което изключете топлината.
- Подредете котлетите в чиниите и залейте всяка със соса.
- Сервирайте още горещи.
Да Ви е вкусно!