Ароматен чеснов хляб с подправки
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Обичате ли чеснов хляб? Ароматен, свеж и хрупкав, той може да се яде самостоятелно или да е идеалната добавка към рибни и месни ястия.
Необходими продукти (за 4 човека)
- 1 голяма франзела или чабата.
- Шепа различни билки по желание (например мента, градински чай, розмарин, мащерка, риган).
- 3 скилидки чесън.
- 60 грама стопено масло сол.
Начин на приготвяне
- Нарежете на едро билките, сложете ги в купата и добавете счукания чесън, щипка сол и разтопеното, но изстинало масло.
- Разбъркайте добре сместа.
- Направете разрези върху хляба (първо минете вертикално с ножа, след което по диагонал, за да се получи ромбоидна форма).
- Поставете хляба в тава, която сте застлали с хартия за печене.
- Залейте го с маслено-билковата смес, като гледате добре да напълните разрезите и разнесете с ръце, за да разпределите добре подправките.
- Печете чесновия хляб на 180 градуса за 15-20 минути, извадете го и го сервирайте още горещ. Ако предпочитате по-малко хрупкав хляб, можете да го увиете в готварска хартия преди печенето.
Да Ви е вкусно!