Пълнозърнести спагети с гъби
Чудите се какво да сготвите за вечеря? Как ви се струва рецепта за пълнозърнести спагети с аромат на гъби? Те се приготвят за половин час и са много вкусни, питателни и могат да се консумират и от хора на диета, които искат да отслабнат, както и от вегетарианци.
Необходими продукти:
- 400 грама пълнозърнеста паста (можете да използвате спагети, макарони, фузили).
- 300 грама гъби (можете да смесите няколко вида - печурки, манатарки).
- Листенца магданоз за поръсване.
- 5 супени лъжици зехтин екстра върджин.
- 1 скилидка чесън.
- 100 грама настърган пармезан (или кашкавал).
- Щипка сол.
Начин на приготвяне:
1) Сложете пастата във вряща подсолена вода и ги варете няколко минути, докато станат "ал денте" (буквално от италиански: "на зъб", тоест леко твърди, а не преварени).
2) Запържете гъбите и скилидката чесън в зехтина за няколко минути.
3) Смесете пастата с гъбите и не забравяйте, че колкото повече видове са, толкова по-ароматно ще стане ястието.
4) Добавете нарязания на ситно магданоз и завършете с добавянето на настъргания пармезан.
5) Сервирайте веднага.
Да ви е вкусно!