Пълнен домат с яйце и пармезан
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Кой казва, че здравословните закуски трябва да бъдат скучни, безвкусни или сложни? Предлагаме Ви рецепта, която е подходяща за лятото и ще се насладите на нейния цвят, вкус и витамини, които ще донесе на организма Ви.
Необходими продукти /за 1 порция/
- 1 среден или голям домат.
- 1 яйце.
- Пармезан.
- Сол и пипер (по желание).
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцето в купа и добавете 2 супени лъжици настърган пармезан.
- Вземете домата, отрежете горната му част и го издълбайте, за да се получи малка купичка (не изхвърляте капачето).
- Изсипете сместа от яйце и пармезан в доматената купичка.
- Сложете доматената купичка и доматеното капаче върху фолио в тавичка и печете на 200 градуса във фурната за 20-25 минути.
- Може да сервирате по желание с листо босилек и си имате чудесна закуска или предястие.
Да Ви е вкусно!