Най-вкусното брауни с лешници
Обичате ли брауни? Този типично американски десерт отдавна навлезе и в Европа, а приятният му вкус заплени и българите. Направата на този вид торта не изисква особено усилие, а резултатът си заслужава. Този десерт може да се сервира сам, но също е и чудесна добавка към сладолед.
Необходими продукти:
- 120 грама черен шоколад.
- 80 гр. масло.
- 80 гр. пшенично брашно.
- 5 гр. бакпулвер.
- 1 пакетче ванилия.
- 200 гр. захар.
- 50 гр. печени лешници.
- 2 кокоши яйца.
Начин на приготвяне: Начупете шоколада на парчета, нарежете маслото на малки парченца и разтопете всичко на водна баня на бавен огън. Междувременно в купа пресейте брашното и разбъркайте с бакпулвера, ванилията и захарта. Натрошете лешниците. Когато шоколадът се разтопи, оставете да се охлади, след което разбъркайте с разбитите яйца. След това разбъркайте смесите, като внимавате да не се образуват бучки, най-добре с дървена лъжица. Използвайте квадратна тава за печене и я покрийте с лист фолио за печене. Излейте сместа и загладете с помощта на шпатула. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това разрежете на квадратни парчета.
Да ви е вкусно!