Лесна рецепта за пиле в бира
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Повечето хора обичат пилешко месце. И бира. А представете си каква ще бъде комбинацията между двете! Представяме ви една лесна и много вкусна рецепта за бирено пиле.
Необходими продукти:
- 1,5 кг. пиле, нарязано на големи късове.
- Сокът на половин лимон.
- 1 голяма глава лук.
- 200 милилитра бира по избор.
- 100 грама бекон нарязан на ивички.
- 2 кубчета пилешки бульон (по желание).
Начин на приготвяне:
- Измийте добре пилешките мръвки, изстискайте върху тях лимоновия сок и ги поставете в достатъчно дълбока тава. Разбийте в блендер главата лук, бирата и кубчетата пилешки бульон. С получената смес залейте пилешките късове. Наредете отгоре нарязания на ленти бекон и поставете тавата в предварително загрята на около 180 градуса. Печете около 40 минути, докато месото стане с приятен златист цвят.
Да ви е вкусно!