Солена палачинкова торта с шунка
Палачинкова торта! Дори самото словосъчетание звучи прекрасно и кара устата да се пълни със слюнка. Рецептата, която ви предлагаме, със сигурност ще накара семейството и гостите ви лакомо да облизват пръсти и да искат допълнително парче от палачинковото съвършенство!
Необходими продукти:
- Няколко палачинки (най-добре 7-8).
- 200-220 грама тънко нарязана шунка.
- Швейцарско сирене (можете да замените с кашкавал).
- 7-8 печурки.
- Майонеза.
Начин на приготвяне: Първо пригответе палачинките. Най-лесният вариант е да направите смес от равни части брашно и прясно мляко и да добавите 1-2 яйца. Можете да използвате и готови палачинки от магазина, но ще се получи по-вкусно с домашни. След като палачинките вече са готови, запържете за няколко минути нарязаните на дребно печурки. След това вземете голяма чиния и започнете да приготвяте тортата. Намажете една палачинка с майонеза и добавете няколко резенчета шунка, настърганото сирене (или кашкавал) и малко от гъбките. Върху палачинката сложете друга и повторете процедурата, докато накрая не се получи готова торта. Можете да я украсите както желаете - с тънки резени домат, краставица или с лека поръска от магданоз - изборът е изцяло ваш!
Да ви е вкусно!