Вкусна паста с наденички
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Почти няма хора, които да не обичат паста. Тази храна, добила популярност най-вече заради италианската кухня, е любима на деца и възрастни. Предлагаме Ви лесна и бърза рецепта за паста, от която ще си оближете пръстите!
Необходими продукти
- 1 супена лъжица зехтин.
- 8 свински наденички.
- 1 голяма глава лук.
- 2 смачкани скилидки чесън.
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер на прах.
- 400 грама нарязани домати (може и от консерва).
- 300-400 грама паста (най-добре фарфале или фузили).
Начин на приготвяне
- В голям тиган с незалепващо покритие запържете свинските наденички, нарязани на големи парчета, докато станат със златистокафяв цвят.
- Намалете градусите и добавете наситнените лук и чесън, докато поомекнат.
- Добавете червения пипер и доматите и разбъркайте.
- Оставете соса да заври за около 10 минути, след което сварете пастата според указанията на опаковката.
- Когато е готова, отцедете от нея излишната вода. Добавете сварената паста към тигана със соса и разбъркайте добре.
- По желание може да сервирате с пресен босилек и/или пармезан.
Да Ви е вкусно!