Полезните мазнини в рибата са безценни за здравето
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Много хора не обичат риба и ползите от консумацията ѝ не могат да ги убедят, че включването ѝ в менюто е част от здравословния хранителен режим. В рибата се съдържат множество полезни омега-3 мастни киселини, които са от ключово значение за правилното функциониране на много телесни функции и за решаването на много здравословни проблеми.
Вижте кои са те
- Понижават високото кръвно налягане.
- Спомагат за намаляване на триглицеридите.
- Забавят развитието на плака в артериите.
- Намаляват риска от нарушения на сърдечния ритъм.
- Намаляват опасността от инфаркт и инсулт.
- Намаляват вероятността от внезапна смърт при хора със сърдечни заболявания.
Експертите препоръчват риба да се консумира поне 3 пъти седмично, най-вече мазни студеноводни риби. Сьомга, скумрия, херинга, сардина, пъстърва и риба тон са с особено високо съдържание на омега-3 мастни киселини. Ако все пак не обичате риба, има хранителни добавки, които да доставят на организма Ви така полезните вещества.