Пилешки гърди с горгонзола и праз
Пилешкото месо е едно от най-полезните видове. То е нискокалорично и може да бъде включено в хранителен режим за отслабване. В настоящата рецепта ви представяме един много изкусителен начин за приготвяне на пилешко месо. А специфичният вкус на горгонзола ще го допълни по един възхитителен начин.
Необходими продукти: 2 парчета пилешки гърди, нарязани на тънко 2 праза (само бялата част) 3-4 супени лъжици зехтин 20 милилитра течна готварска сметана черен пипер 150 грама горгонзола малко пресен лимонов сок малко наситнен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Запържете в тиган бялата част на праза, нарязана на ситни парченца. В същото време в тенджера пригответе соса, разтопявайки нарязаното на парчета сирене Горгонзола и течната сметана.
Стъпка 2: Овкусете с черен пипер пилешките гърдички и стиснете малко лимонов сок отгоре им. Сложете ги в тавичка върху пържения праз и печете в продължение на 10 минути на 200ºС.
Стъпка 3: Извадете ги от фурната и добавете соса от горгонзола, а след това печете за още 5 минути. Поръсете всичко с магданоз и сервирайте горещо. Да ви е вкусно.