Италианска паста с чесън, масло и зехтин
Без значение колко добър кулинар сте, пастата е едно от най-лесните за приготвяне неща, а също е обичана от малки и големи. Предлагаме ви една лесна рецепта с малко продукти, която ще удиви всички ваши роднини и гости с прекрасния си вкус.
Необходими продукти:
- 500 грама паста (макарони, фузили, фарфале - по избор).
- 3 супени лъжици зехтин.
- 3 супени лъжици масло.
- 6 скилидки ситно нарязан чесън.
- 1/8 чаена лъжичка червен пипер.
- Сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера с 4-5 литра вода на котлона. Когато заври, добавете сол и пастата. Варете няколко минути (до 9), за да остане "ал денте" или леко твърда. Разбърквайте, за да не се слепва пастата. Междувременно обелете и нарежете на ситно чесъна. След като се свари пастата, свалете от котлона и в отделен тиган сложете зехтина и маслото и разбърквайте до смесването им. Добавете чесъна, червения пипер, солта, черния пипер и разбъркайте. Смесете всичко и разбъркайте добре.
Да ви е вкусно!