6 храни срещу подагра
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Знаете ли, че повишените нива на пикочната киселина в тялото имат отрицателни последици за здравето и водят до подагра? Това заболяване е форма на артрит, при която увеличените нива пикочна киселина в кръвта водят до образуване на игловидни кристали в тъканите, които свързват ставите и водят до болки. Установено е, че този проблем преобладава предимно сред мъже на средна възраст. Добрата новина е, че има някои храни, които могат да помогнат в предотвратяването на подагра, както и за подобряването на вече придобито състояние, вижте кои са те...
- Ананас. В този плод има ензим, наречен бромелаин, който е известен със своите противовъзпалителни свойства. Това прави ананаса чудесно средство за облекчаване на болките при подагра.
- Джинджифил. Всяко възпаление, което е резултат на пикочна киселина, може да бъде намалено благодарение на съединенията, намиращи се в джинджифила.
- Куркума. Тази индийска билка е известна със своите противовъзпалителни свойства и се препоръчва да бъде част от ежедневния хранителен режим, особено на хора с подагра.
- Сок от череши. Проблемите с подаграта могат да бъдат облекчени с помощта на череши и сока им, защото намаляват пикочната киселина.
- Банани. Този плод е известен с високото си съдържание на калий, който алкализира тялото. Това прави този плод една от най-добрите храни за предотвратяване на подагра. При вече развито заболяване, бананът отново помага.
- Крес. Той разполага с достатъчни количества витамини и минерали, които са полезни за бъбреците и премахват излишните количества пикочна киселина от организма.