АГАР АГАР ТРИМАРТ 200 гр. / TRIMART AGAR AGAR
Информация
АГАР АГАР ТРИМАРТ 200 гр.
Химическата структура на агар агар (Е406) наподобява на влакната на зеленчуците и плодовете. Такива вещества се използват в диетичното хранене като пребиотици, а също и в медицината. В стомашно-чревната система се усвояват частично или не се променят, но са важни за микроорганизмите в чревната флора. Изпълняват ролята на пребиотик, стимулират чревната перисталтика и храносмилането като цяло. Също така, когато се използва за производството на мармалади, прави вкуса на плодовете по-интензивен. Поради тази причина се влага по-малко захар. Влакната се свързват с течността в храносмилателния тракт и увеличават обема си, което засилва усещането за ситост. Трябва да се има предвид, че превишаването на препоръчителната дневна доза от 4 гр. може да има слабително действие. В Индонезия Е406 се употребява при захарен диабет и сърдечни заболявания. Намалява глюкозата в кръвта и премахва холестеролните плаки в кръвоносните съдове. Стимулира изхвърлянето на токсини и шлаки от организма. Освен това укрепва имунитета.
Употреба в кулинарията
- В готварството се използва като желиращ агент, също и за сгъстител на пудинги, сосове, сладолед и др. Съотношението на агар агар и течността трябва да бъде посочена на опаковката или в дадената кулинарна рецепта. За да превърнете чаша течност в желе, се изисква средно 1 чаена лъжичка.
Начин на употреба
- За да не се образуват бучки, прахът трябва да се разтвори напълно. Има особености, така че е важно да знаете как се използва продукта в готвенето.
- Разтворете праха от агар агар в хладка вода или мляко. След няколко минути нагрейте сместа до кипене. Когато продуктът достигне температура от 100 градуса, той се разтваря напълно. Когато е нагрят, могат да се добавят и останалите съставки на ястието. Желиращият ефект се получава, когато гозбата започне да изстива и достигне температура от около 35 градуса.
- Предварително смесете всички съставки в рецептата, заедно с праха от агар агар. След това добавете вода със стайна температура и загрейте до кипене. След пълното разтваряне на праха, махнете сместа от котлона и я излейте във формички или други съдове. Изчакайте да изстине. Понякога, при наличието на мазнина, може да се образуват бучки.
Опаковка
- 200 гр.
Произход на суровината
- Италия
Пакетирано от
"Българска Стевия" ЕООД
Отзиви