Сьомга със сушени домати и маслини
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Вероятно сте чували, че сьомгата е една от най-полезните и вкусни риби. Тя е богата на омега-3 мастни киселини и протеин, които са от ключово значение за човешкото здраве. В тази рецепта ще ви покажем как можете да си приготвите тази вкусна риба по един здравословен начин.
Необходими продукти (за 4 порции):
- 4 котлета сьомга.
- 4 супени лъжици зехтин.
- 100 грама сушени домати.
- 150 грама маслини (без костилки).
- 4-5 стръка див лук.
- Сол и черен пипер (на вкус).
Начин на приготвяне:
- Овкусете рибата със солта и пипера и намажете добре със зехтин, след което опечете на грил тиган или скара. Нарежете маслините и сушените домати, както и ситно накълцания див лук, като заделите няколко пера за финалната украса. Поднесете рибата върху сместа от маслини, домати и лук, а отгоре сложете перцата лук.
Да ви е вкусно!