Най-лесната спаначена лазаня
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Всичи обичаме италианската кухня, а сега ви представяме един по-различен прочит на любимата на всички ни лазаня. Вижте какво ви е необходимо за по-здравословния вегетариански вариант на вкусното ястие със спанак, който е изключително полезен при различни състояния заради многото витамини и минерали, които притежава.
Необходими продукти:
- 250 грама обезмаслена рикота.
- 300 грама бланширан подсушен спанак (или 10 кубчета замразен).
- 1 купичка настъргана моцарела.
- 1 голямо яйце.
- 1 буркан доматен сос.
- 1 пакет кори за лазаня.
- Щипка сол.
Начин на приготвяне: Смесвате заедно спанака, рикотата, моцарелата, яйце и солта. В подходяща тава сложете от доматения сос, корите за лазаня и сместта със сирена. Така редувате до края, като завършвате отново с доматения сос. Покрийте и печете на слаба фурна, докато се сготвят корите.
Да ви е вкусно!