Италианска фокача с картофи, прошуто и сирена
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Опитвали ли сте някога италианска фокача? Това лакомство от тесто може да има различни съставки, но всички са толкова вкусни, че ще ви се прииска да си хапнете още и още. Представяме ви рецепта за пълнена фокача с картофи, която не е сложна за приготвяне, но ще се хареса от всички.
Необходими продукти:
- 600 грама картофи (4 средни картофа).
- 150 грама прошуто или шунка.
- 250 грама моцарела.
- 1 яйце.
- 30 грама сирене пармезан.
- 140 грама брашно.
- Черен пипер.
- Сол.
Начин на приготвяне:
- Първо сварете картофите във вряща вода с малко сол. За да спестите време, можете да ги обелите и нарежете на по-малки парчета. След това ги намачкайте добре в голяма купа и направете пюре. Добавете яйцето, пармезана, брашното, маслото, солта и черния пипер и разбъркайте добре всички съставки до получаване на хомогенна смес. Върху тава с готварска хартия изсипете половината смес и след това сложете пласт шунка и моцарела, нарязани на тънки резенчета или малки парченца. След това добавете останалата част от картофената смес и разстелете добре отгоре. Поръсете получената торта с настърган пармезан и печете за около 30 минути на 180°С в продължение на около 30 минути или докато придобие хубав цвят.
Да ви е вкусно!