Горещ шоколад с индийско орехче, карамфил и канела
Публикуван на:
Последна редакция:
1 от 1
Горещият шоколад е любима напитка за студените зимни вечери. Ако към него прибавим малко подправки, ще получим незабравим вкус и аромат. Продуктите за тази рецепта са за 4 чаши, а приготвянето ще ви отнеем само 15 минути. Да започваме!
Необходими продукти
- 2 чаени чаши прясно мляко.
- 2 чаени чаши натурален шоколад, начупен на парченца.
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия.
- 1-2 щипки индийско орехче.
- 1-2 щипки сушен карамфил.
- 1-2 щипки канела.
- 1 щипка чили на прах.
Начин на приготвяне
Изсипете млякото в малка тенджера. Загрейте го на средно висока температура, докато почти започне да кипи. Намалете температурата, добавете шоколадовите парченца и разбъркайте. Изсипете ванилията, индийското орехче, карамфила, канелата и чилито. Разбъркайте отново. Оставете на котлона още 7-8 минути, докато шоколадът напълно се разтопи. Поднесете готовата напитка, докато е топла. Може да украсите с пръчици канела. Да ви е сладко!
Източник: allrecipes.com