БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ ВИНОЦЕТИ 250 мл. / VINOCETI BALSAMIC VINEGAR FIG
Информация
БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ ВИНОЦЕТИ 250 мл.
С плътен цвят на узряла смокиня.
Смокиновият оцет има сладникав гурме вкус на смокини, който гали сетивата. Отличен избор за овкусяване на плодови и зеленчукови салати, предястия, сладкиши. Комбинира се чудесно с млечни кремообразни десерти, орехи и някои червени меса. Балсамовият оцет е натурален продукт, който има хранителни свойства и не съдържа калории. Консистенцията му е гъста течност с тъмен цвят и леко сладникав вкус. Променя напълно вкуса на храната към която е добавен. Съдържа антиоксиданти, които го правят полезен балсам. Оцетната киселина е благоприятна среда за развитие на бактериите на пробиотиците. При редовна консумация, организмът се снабдява с необходимото количество пробиотици за здравето на чревната флора. Балсамовият оцет подобрява перисталтиката на червата и облекчава усещането за дискомфорт и тежест след хранене. Оцетът е добър заместител на вредните мазнини и солта при приготвянето на сосове и дресинги. В малки количества се добавя към супи, морски дарове, паста и ризото.
Съдържание
- Балсамов оцет, получен от винен оцет и концентриран сок от смокиня.
- Киселинност: 6% об.
- Алкохолно съдържание: 0.3% об.
Хранителни стойности |
на 100 гр.: |
Енергия | 255.5 KJ/62.5 kcal |
Мазнини | 0.325 гр. |
от които наситени | 0.058 гр. |
Въглехидрати | 13.8 гр. |
от които захари | 13.8 гр. |
Влакнини | 0.325 гр. |
Белтъци | 0.825 гр. |
Сол | 0.003 гр. |
- Без съдържание на: консерванти, изкуствени ароматизанти, овкусители и подсладители.
Начин на употреба
- Използва се в кулинарията.
- Отличен избор за овкусяване на плодови и зеленчукови салати, предястия, сладкиши.
- Комбинира се чудесно с млечни кремообразни десерти, орехи и някои червени меса.
Опаковка
- 250 мл. в стъклена бутилка
Произход
България
Отзиви към продукт