БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ НАР ВИНОЦЕТИ 250 мл. / VINOCETI BALSAMIC VINEGAR POMEGRANATE
Информация
БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ НАР ВИНОЦЕТИ 250 мл.
Лъскав тъмно червен цвят.
Балсамов оцет със сладникав вкус на нар и плътна богата текстура. Подходящ да се използва за марината за свинско месо и за глазура към агнешко, както и към други ястия. Балсамовият оцет е натурален продукт, който има хранителни свойства и не съдържа калории. Консистенцията му е гъста течност с тъмен цвят и леко сладникав вкус. Променя напълно вкуса на храната към която е добавен. Съдържа антиоксиданти, които го правят полезен балсам. Оцетната киселина е благоприятна среда за развитие на бактериите на пробиотиците. При редовна консумация, организмът се снабдява с необходимото количество пробиотици за здравето на чревната флора. Балсамовият оцет подобрява перисталтиката на червата и облекчава усещането за дискомфорт и тежест след хранене. Оцетът е добър заместител на вредните мазнини и солта при приготвянето на сосове и дресинги. В малки количества се добавя към супи, морски дарове, паста и ризото.
Съдържание
- Балсамов оцет, получен от винен оцет и концентриран сок от нар.
- Киселинност: 6% об.
- Алкохолно съдържание: 0.3% об.
Хранителни стойности: |
на 100 гр.: |
Енергия | 255.5 KJ/61kcal |
Мазнини | 0 гр. |
от които наситени | 0 гр. |
Въглехидрати | 15 гр. |
от които захари | 12.5 гр. |
Влакнини | 0 гр. |
Белтъци | 0.25 гр. |
Сол | < 0.125 гр. |
- Без съдържание на: консерванти, изкуствени ароматизанти, овкусители и подсладители.
Начин на употреба
- Използва се в кулинарията.
- Подходящ за пушено сирене или марината за свинско месо, може да се използва целогодишно за приготвяне на глазура към агнешко и патица или грилован патладжан.
Опаковка
- 250 мл. в стъклена бутилка
Произход
България
Отзиви към продукт