ЗОЯ КСАНТАНОВА ГУМА прах 100 гр. / ZOYA XANTHAN GUM
Информация
ЗОЯ КСАНТАНОВА ГУМА на прах 100 гр.
Ксантановата гума се произвежда от ферментирала захар. Влиза в употреба като стабилизатор и сгъстител в хранителната индустрия. Тя е важна съставка в безглутеновото пекарство, защото прави тестото еластично и го сплотява. Подобрява значително консистенцията на дресинги, сосове и кремове. Ксантановата гума може да се използва и в козметиката. Сгъстява и стабилизира емулсии и овлажнява кремове, душ - гелове, шампоани и други. Действа като естествен хидратант и помага за задържане на влагата в косъма и кожата.
Хранителни стойности за 100 гр.
Енергийна стойност | 1480 kJ / 350 kcal |
Мазнини
|
0 гр.
|
Въглехидрати
|
80 гр.
|
Фибри | 0 гр. |
Белтъчини | 7 гр. |
Сол | 0,125 гр. |
Състав
- Ксантанова гума.
Начин на употреба
- 1-2 ч.л. се добавят към 500 гр. безглутеново брашно или комбинация от брашна, за да не станат ронливи. Може да се ползва и в хлебопекарни. За сгъстяване на супи, кремове, салатни дресинги и сосове се слага 1/2 лъжичка към 1 чаша течност.
В козметиката се използва в концентрация от 0,1 - 2 %, в зависимост от рецептата.
Опаковка
- 100 гр.
Производител
България, Зоя БГ, ИНТЕРНЕТ КАФЕ-БГ ООД
Отзиви към продукт