БРАУНМАГ ПРОТЕИНОВ БАР С КОКОС 60 гр. / CVETITA HERBAL BROWNMAG PROTEIN BAR WITH CHOCO COCONUT FLAVOR
Информация
БРАУНМАГ ПРОТЕИНОВ БАР С КОКОС 60 гр.
БраунМаг протеинов бар с Кокос с 28% Протеин
БраунМаг протеинов бар с Кокос от Цветита Хербал е сред новите изкушаващи предложения от Цветита Хербал. Представлява съчетание от ценни, напълно натурални съставки в един продукт. БраунМаг е протеиново брауни, приготвено без добавена захар. Успешно съчетава качествата на активни храносмилателни ензими, значими фибри и един есенциален витамин.
Кокос - предимства
- Кокосът се отличава с богат химичен профил. Осигурява ключови антиоксиданти и минералите магнезий, желязо, калий, фосфор, цинк, натрий и др.
Кокосовото масло е съставено в голяма част от мастни киселини, метаболизиращи се по различен начин или директно трансформиращи се в енергия, без да се натрупват като мазнини. В кокосовото масло се съдържа лауринова, каприлова, карпонова киселина. Богат източник е на полезни ензимни съединения и витамини. Благодарение на това, кокосът подобрява храносмилателните процеси и спомага за усвояването на мастноразтворими витамини, аминокиселини и минерали.
Кокосът е богато наситен на фибри, на което се дължи неговото свойство едновременно да редуцира апетита към сладки и нездравословни храни, като същевременно съдейства за бързо засищане.
Папая ензими - предимства
- Ензимите са белтъчни комплекси, с фундаментално значение за множество химични реакции в организма. Една от многото функции, които изпълняват, е тази да подпомагат храносмилателните процеси.
Папаята е тропически плод, съдържащ специфичния ензим - папаин. Той е протеолитичен ензим, причислява се към хидролитичните (протеолитични) ензими, сред които бромелаин, панкреатин, трипсин и др. Протеолитичните ензими подкрепят разграждането на протеините на по-малки протеинови фрагменти, наречени аминокиселини и пептиди. Конкретно Папаинът притежава способства за разграждане на белтъците. За тази цел, той се свързва с определени водни молекули, осъществявайки отделяне на аминокиселинните вериги на протеините. Папаинът притежава обезболяващо и противовъзпалително действие върху стомашно-чревния тракт и улеснява храносмилателния процес.
Аскорбиновата киселина - предимства
- Витамин С ( т. нар L-аскорбат или аскорбинова киселина) е водоразтворим витамин, жизненоважен за организма. Не се синтезира естествено в човешкия организъм. От значение е за правилното протичане на редица функции в тялото. Притежава антиоксидантни качества и подпомага мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са нужни. Витамин C е с голямо значение за обмяната и правилното усвояване на въглехидратите и белтъчините, колаген и желязо, калций и калий и невротрансмитери като допамин. Поради тази причина е жизнено необходим за подсилване на имунната система и организирането на ключови имунни функции.
Млечно-суроватъчния протеин - предимства
- Млечно-суроватъчният протеин е с изключително ценни качества. Извлича се от млякото. Получени са чрез специална технология на обработка.
- Функционира подобно на пробиотик. Подпомага работата на "добрите" бактерии в червата и възпрепятства въздействието на "лошите". Така балансира чревната флора и намалява киселинността й;
- Поради голямото съдържание на аминокиселини, които взимат участие във формирането на най-важния антиоксидант в организма глутатион (трипептид), суроватъчния протеин подкрепя имунната функция. Също така суроватъчният протеин подпомага синтеза на антитела в организма, от голямо значение за имунен отговор.
- Суроватъчният протеин има потенциал да овладее някои остри ставни и костни възпалителни процеси. Съдържа лактоферин, който притежава способността да активира производството на противовъзпалителни компоненти.
Малтитол и Еритритол - предимства
- Еритритолът и малтитолът са натурални подсладители със сладък вкус, досущ като този на захарта, но са нейна безвредна алтернатива. Те са едни от малкото безвредни подсладители и се характеризират с липса на калоричност. Те са:
- С напълно натурален произход.
- Без калории, лесноразтворими.
- Притежават антиоксидантни качества.
- Подходящи са за диабетици.
- Щадят зъбния емайл.
- Подходящи за редуциране на телесното тегло.
- Без негативно въздействие спрямо стойностите на глюкоза в кръвта.
Хранителна информация | на 60 гр. (1 бар) | на 100 гр. |
Папая ензими | 20 мг. | 33,3 мг. |
Аскорбинова киселина | 20 мг. | 33,3 мг. |
Мазнини, от които:
|
19,8 гр.
|
33 гр.
|
Въглехидрати, от които:
|
16,8 гр.
|
28 гр.
|
Фибри | 2,5 гр. | 4,2 гр. |
Белтъци | 16,8 гр. | 28 гр. |
Сол | 0,1 гр. | 0,17 гр. |
Енергийна стойност | 1202 kJ / 289 kcal | 2004 kJ / 483 kcal |
Съставки
- Протеин (суроватъчен протеин концентрат, млечен протеин концентрат), кокос 14%, какаово покритие (нехидрогенирано растително масло палмово; подсладители: малтитол, еритритол; какаова маса, нискомаслено какао на прах; емулгатор: соев лецитин, ароматизант: ванилин); подсладители: сорбитол, малтитол,еритритол; какаова маса, кокосово масло; емулгатор: соев лецитин; регулаторна киселинност: аскорбинова киселина, папая ензими.
Начин на употреба
- Хапвайте по 1 протеиново десертче дневно.
За активни спортисти
- До 2 (два) протеинови бара на ден.
- Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект.
Важно
- Да не се употребява като заместител на балансираното хранене.
Съхранение
- На сухо и проветриво място, далеч от малки деца.
Опаковка
- 1 брой
Производител
България, Цветита Хербал ООД
Отзиви към продукт