АЮРВЕДИЧНА КУХНЯ - ПЕТЯ ИЛИЕВА - ШАМБАЛА
Информация
АЮРВЕДИЧНА КУХНЯ - ПЕТЯ ИЛИЕВА - ШАМБАЛА
В книгата ще намерите основни принципи, комбинации и правила необходими, за да започнете да приготвяте аюрведична храна. Тя съдържа основна информация за същността на Аюрведа, трите Гуни, Първоелементите и вкусовете. Разгледан е дневният режим, комбинирането на хранителните продукти, необходимата кухненска посуда.
Аюрведа е знание за това как живеем и начина на приготвяне на храна, как да се поддържаме в баланс и да се лекуваме чрез приемане на разнообразни природни дарове. Всяка билка, плод, зеленчук и подправка оказват влияние както върху физическото ни тяло, така и върху нашата психика. Храната може да ни зареди с желание за живот, но може и да ни накара да се чувстваме лениви и тежки. Единствено чрез промяна на храненето можем да променим мотивацията и действията си.
Базовите рецепти включват приготвяне на ориз басмати, гхи, китчари, панир, златно мляко. Разделът за основните ястия включва 30 рецепти. Голямо внимание е обърнато върху любимите традиционни аюрведически кюфтенца с 14 рецепти. Разделът за супите предлага рецепти за 10 вида вкусни супи. Разядките и пастетите включват 18 интересни рецепти, включени са също 5 рецепти за чътни. Внимание е обърнато върху много популярния аюрведичен хляб с 15 рецепти. Не на последно място е отделено място на разделът Десерти, който съдържа 31 рецепти за чудесни аюрведични вкусотии. Книгата съдържа 30 цветни фотографии.
Петя Илиева изучава и практикува аюрведа и древната ведическа мъдрост повече от 15 години. Обучавала се е в Индия, както и при известни български и чуждестранни майстори, сред които популярните специалисти по аюрведа и ведическа астрология Марианна Полонски, Сергей Серебряков и други.
Издателство: Шамбала.
Автор: Петя Илиева.
Година на издаване: 2022 г.
Корица: мека.
Страници: 200.
Размери: 14.00 / 20.80 / 1.20 см.
Тегло: 0.253 кг.
ISBN: 9789543192748.
Отзиви към продукт